Cu o experiență de zece ani în bănci, pe partea de corporate, lui Dionis Bălan i-a venit ideea de a crea un departament de consultanță financiară, în cadrul firmei Dionis Capital, în urma interacțiunii cu toată gama de clienți ai băncilor, dar în special pe segmentul corporate mediu, mulți dintre aceștia întâmpinând greutăți în obținerea de finanțare.

Credit de investiţii

Credit pentru capital de lucru

Credit pentru finanțarea activităţii curente

Factoring şi scontări

Scrisori de garanţie bancară

Soluţii de refinanţare

Trăim într-o țară paradox. În 2018 am avut un număr record de firme care au cerut insolvență. Este foarte greu să lucrezi cu o firmă aflată în insolvență, deoarece băncile în momentul de față sunt foarte reticente în a acorda credite în mod normal.

În primul rând trebuie să stiu punctul în care se află firma aflată în insolvență. Un antreprenor știe și anticipează momentul în care va intra în insolvență. Antreprenorul aflat în insolvență trebuie să fie foarte sincer cu băncile, foarte sincer cu creditorii lui, cu furnizorii și cu clienții.
Se poate finanța printr-un business plan foarte bine pus la punct, prin persoana care se ocupă de caz, de insolvență, prin transparență, însă sunt puține cazuri care au reușit să fie finanțate în insolvență.

Din păcate sistemul nostru bancar este greoi construit, birocrația este stufoasă așa încât cunosc cazuri în care au renunțat pur și simplu la business. Tocmai de aceeea văd în piață foarte mulți antreprenori care au ajuns la un anumit nivel de saturație încât devin obosiți psihic chiar și fizic.

Câteva criterii de care este bine să se țină cont în vederea accesării de fonduri pentru companii:

Lipsa de experiență în întocmirea unui plan de afaceri realist și adecvat investiției noi.

Cel mai important este ca antreprenorul român să ajungă în punctul în care să conștientizeze că nu trebuie să conducă și să controleze absolut tot. Nu are cum să facă asta. Totul pleacă până la urmă de la educația financiară dar din păcate nu mai poți să faci educație financiară de bază unui antreprenor la 30 sau 40 de ani, este necesar cumva el să conștientizeze acel lucru.

Educația financiară reprezintă o reală problemă în economie. Sunt prea mulți cei angrenați în business care acționează din impuls, din fler, și prea puțin pe considerente solide, economice. Așa se ajunge la investiții peste posibilități în clădiri și alte bunuri.

De multe ori tocmai din cauza acestui lucru se întâmplă să dea greș, pentru că el crede că nu este necesară contactarea unui consultant financiar.

Birocrație

Din păcate sistemul nostru bancar este greoi construit, birocrația este stufoasă așa încât au apărut cazuri în care antreprenori români au renunțat pur și simplu la business.

Lipsa implicării personalului bancar

Pregătirea adecvată a angajaților poate contribui la reducerea nivelului de neperformanță, la temperarea nevoii de restructurare a creditelor și sprijină profitabilitatea pe termen mediu și lung a băncilor. În plus, poate contribui la o diminuare a posibilelor efecte negative ale unor legi ce își propun tocmai rezolvarea situației unor debitori ce s-au îndatorat într-o perioadă caracterizată printr-o creștere puternică a creditarii.

Lipsa garanțiilor

Lipsa garanțiilor proprii reprezintă una din principalele cauze de respingere a cererilor de credit cu care se confruntă IMM-urile. Garanția fondului se poate acorda numai la solicitarea băncii.

Clientul IMM împreună cu un consilier financiar, se adresează bancii în vederea solicitării creditului.

Pentru garantarea creditului se dorește completarea garanțiilor reale, personale, cu garanția Fondului.

În cazul în care cererea de credit îndeplinește condițiile proprii de finanțare se solicită fondului acordarea garanției.

Insolvența în trecut sau în grupul de firme

Resursele financiare insuficiente, investițiile greșite și lipsa unei strategii de risc fundamentată pe realităţile din economie sunt principalele motive ale eșecului în afaceri.

Din păcate multe banci, în special cele mari, au anumite criterii de knockout prin care nu mai finanțează nici dacă mai deschizi o afacere. Este foarte mult de muncă și totul trebuie să fi foarte transparent.

Ca și prime motive de excludere pot fi datoriile bugetare și starea de insolvență.

Intermedierea financiară reprezintă timp redus și puține bătăi de cap. Noi preluăm un dosar, facem o analiză asupra acelui dosar, analiză de risc, o analiză de business și o analiză financiară bancară având automat partenerii cu care lucrăm in bănci.

Un consultant știe foarte bine ce posibilități de negociere are la un contract de finanțare. Este foarte important să se negocieze pentru că un client nu trebuie să rămână captiv unei banci și ca să iasă din acea relație bancară, se plătește foarte mult.

Solicitați acum detalii:

Dionis Capital SRL
București – Sector 3
Tel: +4 0730.165.812
office@powerfinance.ro, office@dionisbalan.ro