Finanțarea dificilă este o problemă des întâlnită de obicei de segmentul firmelor care au deja la activ dificultăți din trecut cu plata ratelor, insolvența, o cifră în scădere a cifrei de afaceri, situații  cu furnizori sau clienții.

Dionis Bălan este consultant financiar cu o experiență de peste zece ani în domeniul bancar pe partea de corporate și peste cinci ani în domeniul de consultanță și deține un portofoliu divers de clienți ce include firme din majoritatea segmentelor economice: de la transporturi, chiar și transport maritim, la producători din diverse ramuri industriale, până la clienți din domeniul agriculturii sau cel al apărării. Pe lângă asta, Dionis afirmă că  pană la jumătate din portofoliul său de clienți este greu finanțabili din cauza trecutului cu insolvență sau a dificultăților anterioare cu plata ratelor, dar și că experiența pe care o are în domeniul bancar reprezintă un avantaj ce îl ajută să obțină tot mai ușor finanțări pentru acești clienți.

Intermedierea financiară pe care o oferă Dionis Bălan este bazată pe expertiza pieței, cunoașterea instituțiilor financiare și nu în ultimul rând abordarea potrivită în funcție de nevoile clientului. Astfel în funcție de nevoile clienților săi le poate oferi un sprijin real în obținerea creditării, a fondurilor prin investiții sau a partenerilor strategici.

Finanțările prin creditări

Finanțarea prin credidare constă în accesarea fondului monetar dorit de către companii într-o perioadă relativ scurtă din partea băncilor. Dezavantajul constă în dobânda lunară calculată în funcție de durata creditului.

Acest tip de finanțare este preferat de către companiile ce nu își doresc asocierea cu alți investitori și vor independență totală în demararea une strategii de dezvoltare. Aceste intreprinderi apelează la un consultant financiar pentru a economisi timp și pentru a beneficia de expertiza unui specialist.

Finanțările prin fonduri și investiții sau parteneri strategici

Finanțările prin fonduri de investiții sau parteneri strategici sunt preferate de către companiile ce își doresc o dezvoltare mult mai rapidă și sunt dispuși să își vândă o parte din acțiuni, sub 40%, pentru a avea un partener, chiar și sub forma unui „silent partener”.

Intreprinderile ce acceptă ajutorul unor investitori sau a partenerilor strategici beneficiază de deschiderea către noi piețe și de sprijinul unui nou partener în afaceri ce își dorește în egală măsură ca noua investiție să fie una prosperă pentru a putea ajunge la profit.

În ceea ce îi priveşte pe investitori, aceştia vor un anumit nivel de stabilitate al investiţiei, un grad scăzut al riscului şi o posibilitate de diversificare a plasamentelor, toate acestea fiind asigurate de emisiuni de obligaţiuni, mai ales în contextul în care acestea oferă randamente mai mari faţă de depozitele sau obligaţiunile de stat.

Conform spuselor lui Antonio Oroian, broker la Goldring „Pe de-o parte, părerea mea este că emitenţii preferă aceste emisiuni de obligaţiuni pentru că acţionarii majoritari nu sunt nevoiţi să renunţe la o parte din companie, cum s-ar întâmpla în cazul unei listări de acţiuni”. Pe lângă asta, în presă au apărut informații ce confirmă faptul că anul acesta este cel mai dinamic an postdecembrist pentru Bursa românească, cu cel mai mare număr de plasamente de obligațiuni corporative a pieței de capital.

 

Din cauza faptului că sistemul nostru bancar este construit pe o birocrație stufoasă, peste 50% din antreprenorii ce își doresc să obțină o finanțare renunță. Aici intervine Dionis Bălan și oferă soluții “fiecare companie în parte are nevoi diferite, datoria mea este să vin cu soluții eficiente și să le ofer strategia potrivită care să le soluționeze problemele”.

“Vreau să aduc alte piețe în România, vreau să aduc noi fonduri în România” declară cu Dionis Bălan. Afirmație ce se bazează pe preocuparea acestuia de a atrage fonduri de investiții străine care să se implice în mediul de afaceri din România, motiv pentru care se află în curs de negocieri cu un fond de investiții din Norvegia.

Pentru mai multe detalii despre Dionis Bălan și despre proiectele pe care el le demarează poteți accesa site-ul https://dionisbalan.ro/ sau pagina oficială de facebook https://www.facebook.com/DionisBalanFinancialConsultant/.